poniedziałek, grudnia 19, 2016

Naleśniki Z HELIO

Naleśniki Z HELIO 








Hej Laseczki ;*

 Dziś Wam pokaże naleśniki na słodko ;) bardzo słodkoooo ;) 

A więc zapraszam na słodkie co nie co ;) 

Skład :

Naleśniki :

* 0,5 l wody lub mleka ( ja używam mleka ) 

* 1,5 szklanki mąki

* 2 jajka

* łyżeczka soli himalajskiej 







Wszystko razem mieszamy na gładką masę

Ciasto ma być lekko gęste 

Ja do ciasta dodaje ok 3 łyżek oleju żeby mogła od razu smaży naleśniku 

Nagrzewam patelnie i smażę na złoty kolor ok 2 min 



Dodatki do naleśników :

Masa orzechowa z kawałkami orzeszków




Masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO to odpowiednio dobrane proporcje składników. W składzie bezglutenowej pyszności HELIO prócz orzeszków ziemnych znajdziemy także mleko i śmietankę, które nadają smakołykowi gładkości oraz sprawiają, że czujemy różnicę pomiędzy masą orzechową a masłem orzechowym. 

Bezglutenowa masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO to wszechstronny dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków. Sprawdzi się w przekładańcu z wafli lub herbatników, jako nadzienie do rogalików, wierzchnia warstwa do sernika lub biszkoptu, krem do naleśników lub bułki „chałki”. Masą orzechową z kawałkami orzeszków można także z powodzeniem zastąpić polewę na świątecznym mazurku lub makowcu, oraz może stanowić warstwę popularnej szarlotki po królewsku oraz nadzienie strucli i tart.


Skórki pomarańczowe

Aromatyczna skórka pomarańczowa HELIO jest stworzona do różnego wypieków. Jest ona nieodłącznym elementem smakowym i dekoracyjnym wielu mazurków, keksów, serników, pierników, czy makowców. Choć kandyzowana skórka pomarańczowa kojarzy się głównie z wypiekami, można ją również użyć przygotowując sałatki, mięsa, a dzięki wyjątkowej aromatyczności produkt ten może stanowić również element oryginalnych sosów.

Polewa i dekoracja Biała

Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta.  Polewy HELIO posiadają eleganckie stojące opakowanie, ozdobione wizerunkami smakowitych tortów, które zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej. Jeśli rozpuścimy za dużo polewy, nie ma żadnych przeciwwskazań, aby produkt ostudzić i przy kolejnym użyciu rozpuścić ponownie w kąpieli wodnej.


Na każdy usmażony naleśnik nakładam ok 2 łyżek masy smakuje i zawijam



Następnie rozpuszczam ok 2 min w mikrofali polewę i polewam naleśnika 



dekorując go skórkami pomarańczy ;-) 



Smacznego ;) 



Lubicie naleśniki ?? :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz