Czystek / Błonnik Naturalny • bądź witalny 250 g
FIRMA - Plenus NATURA / Galeria Herbat
Hej Słoneczka Moje :*:*
Dziś Wam przedstawię 2 zdrowe propozycję które dostałam w ramach współpracy z firmą
W Ramach współpracy dostałam między innymi błonnik i czystek
Zacznę od Błonnika
Kraj pochodzenia:
Polska
Sładniki:
80% nasiona babki płesznik, 20% łupina babki jajowatej
Opis:
Unikalna kompozycja nasion babki płesznik i łupin babki jajowatej to świetne uzupełnienie codziennej diety.
Sposób użycia:
Dzienna dawka błonnika to 3 łyżeczki stosowane 3 razy dziennie. Każde 3 łyżeczki należy rozpuścić w 0,5 l płynu. Najlepiej spożywać na trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku, ponieważ w ten sposób w znacznym stopniu zwiększymy uczucie sytości. Podczas stosowania preparatu powinno się pić codziennie ok. 2 l wody.
Błonnik witalny to naturalny suplement diety, który uzupełnia niedobory błonnika pochodzącego z pokarmów. Dzięki zawartości nieprzetworzonych łusek babki płesznik oraz nasion babki jajowatej pomoże uporać się z nadwagą, usprawni funkcjonowanie przewodu pokarmowego, a także ureguluje poziom cukru we krwi i zapobiegnie powstawaniu miażdżycy. Sprawdź prozdrowotne właściwości i zastosowanie błonnika witalnego.
Błonnik witalny to naturalny suplement diety, który może być stosowany by uzupełnić niedobory błonnika pochodzącego z pokarmów. Błonnik to włókna roślinne, które są nierozpuszczalne i nie trawione w przewodzie pokarmowym. Błonnik usprawnia funkcjonowanie przewodu pokarmowego, oczyszcza jelita, usuwa toksyny z organizmu oraz reguluje poziom cukru we krwi. W związku z tym dieta bogata w błonnik zalecana jest szczególnie osobom zmagającym się z otyłością, cukrzycą oraz miażdżycą. Jednak codzienna dieta Europejczyka jest uboga w naturalne źródła błonnika, w związku z tym stworzono suplement diety, który składa się z naturalnych substancji, które są bogatym źródłem błonnika - babkę płesznik (Plantago psyllium) i babkę jajowatą (Plantago ovata).
Błonnik witalny: babka płesznik
Nasiona babki płesznik zawierają specjalne substancje, które pęcznieją w jelitach, dzięki temu działają jak łagodny środek przeczyszczający. Roślina po dostaniu się do organizmu wchłania niekorzystne substancje z pożywienia i wodę w ilości wielokrotnie przewyższającej ich objętość. W jej obecności uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie mas zalegających w jelitach. W związku z tym wspomaga proces trawienia, poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom.
Błonnik witalny: babka jajowata
Śluzy zawarte w rozdrobnionych nasionach i łupinach babki jajowatej pod wpływem wody pęcznieją i pochłaniają przy tym duże jej ilości. Zmiękczają konsystencję masy jelitowej oraz zwiększają jej objętość, dlatego są skutecznym lekiem na zaparcia. Z kolei w czasie biegunek nasiona pochłaniają nadmiar wody z masy jelitowej i przywracają właściwą konsystencję stolca.
Oczywiście błonnik pił mój ukochany mąż :)
Gdyż ja takich rzeczy nie pijam i nie jadam ;p
Po piciu błonnika mój mąż czuł się " lekki " błonnik dobrze działa na cały układ pokarmowy
Ogólnie picie błonnika poprawia układ pokarmowy oraz wydalanie więc dobre dla osób które mają problemy z wydalaniem
Ma bardzo dużo witamin które uzupełnione zostają podczas picia poprawia poziom cukru we krwi oraz ma właściwości które zabiegają miażdżycy
Zapach ? Hmm ciężko stwierdzić...w sumie bez zapachowy w smaku ok ładnie szybko przechodzi bez większych przeszkód
Błonnik witalny to naturalny suplement diety, który może być stosowany by uzupełnić niedobory błonnika pochodzącego z pokarmów. Błonnik to włókna roślinne, które są nierozpuszczalne i nie trawione w przewodzie pokarmowym. Błonnik usprawnia funkcjonowanie przewodu pokarmowego, oczyszcza jelita, usuwa toksyny z organizmu oraz reguluje poziom cukru we krwi. W związku z tym dieta bogata w błonnik zalecana jest szczególnie osobom zmagającym się z otyłością, cukrzycą oraz miażdżycą. Jednak codzienna dieta Europejczyka jest uboga w naturalne źródła błonnika, w związku z tym stworzono suplement diety, który składa się z naturalnych substancji, które są bogatym źródłem błonnika - babkę płesznik (Plantago psyllium) i babkę jajowatą (Plantago ovata).
Błonnik witalny: babka płesznik
Nasiona babki płesznik zawierają specjalne substancje, które pęcznieją w jelitach, dzięki temu działają jak łagodny środek przeczyszczający. Roślina po dostaniu się do organizmu wchłania niekorzystne substancje z pożywienia i wodę w ilości wielokrotnie przewyższającej ich objętość. W jej obecności uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie mas zalegających w jelitach. W związku z tym wspomaga proces trawienia, poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom.
Błonnik witalny: babka jajowata
Śluzy zawarte w rozdrobnionych nasionach i łupinach babki jajowatej pod wpływem wody pęcznieją i pochłaniają przy tym duże jej ilości. Zmiękczają konsystencję masy jelitowej oraz zwiększają jej objętość, dlatego są skutecznym lekiem na zaparcia. Z kolei w czasie biegunek nasiona pochłaniają nadmiar wody z masy jelitowej i przywracają właściwą konsystencję stolca.
Kraj pochodzenia:
Turcja
Składniki:
100% czystek ziele krojone
Opis:
Czystek (łac. Cistus Incanus) - rośnie głównie we wschodniej części basenu Morza Śródziemnego i na Wyspach Kanaryjskich oraz wielu innych w krajach o gorącym klimacie, przede wszystkim w Grecji i Turcji, na glebach o wysokiej zawartości magnezu. Niezwykłą popularnością cieszy się również w Afryce i na Bliskim Wschodzie.
Zastosowanie:
Herbatę z czystka zaparzamy jak herbatę czarną - zalewając wrzątkiem i parząc przez ok. 3-5 min. Smakuje bardzo dobrze z dodatkiem soku z cytryny lub z miodem, natomiast latem można podać z kostkami lodu i liściem mięty.
Czystek (Cistus) to zioło, któremu są przypisywane wyjątkowe właściwości zdrowotne. W internecie można znaleźć informacje, że czystek - a konkretnie picie herbaty z czystka, której bazę stanowi ziele tej rośliny - jest skuteczne w walce z wieloma chorobami i znajduje coraz szersze zastosowanie w medycynie naturalnej. Wszystko dzięki zawartości polifenoli - silnych antyoksydantów, które mają dobroczynny wpływ na zdrowie. Czy czystek rzeczywiście ma działanie lecznicze i jest "antidotum" na większość chorób, jak przekonują niektórzy?
Czystek - bogactwo polifenoli
Istnieje wiele rodzajów czystka, jednak największą popularnością cieszy się czystek szary (Cistus incantus).
Czystek charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli (podobno nawet większą niż czerwone wino) - silnych przeciwutleniaczy. Są to substancje, które mają właściwości antyoksy dacyjne, tzn. neutralizują wolne rodniki, które mogą się przyczynić do powstania wielu chorób, w tym tych nowotworowych. Ponadto polifenole hamują powstawanie i rozwój stanów zapalnych w organizmie, a także wzmacniają, dodają energii. Co więcej, ochraniają naczynia krwionośne i hamują utlenianie się "złego" cholesterolu LDL, zapobiegając tworzeniu się blaszek miażdżycowych. Polifenole wspierają także funkcjonowanie układu odpornościowego i walczą z drobnoustrojami i grzybami. Poza tym działają antyalergicznie, gdyż hamują uwalnianie histaminy.
Oczywiście mój mąż pił czystek :)
Czystek dodaje mojemu mężowi energii działa zbawczo na cały organizm
Czystek chroni nas przed złym cholesterolem i wieloma innymi też chorobami
Czystek w smaku jest ok pachnie jak zioło zalane wodą ...
Dla mnie jest bez charakteru smakowego ;p
Co mogę jeszcze napisać ?
Ogólnie 2 produkty polecam wypróbować i przekonać się na własnej skórze czy działa
Mój mąż jest zadowolony więc polecamy ;)
A wy pijecie takie " herbatki " ?? :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz