Ciasteczka z ciasta francuskiego z Masą Makową HELIO
Hej Słoneczka :*
Dziewczyny które od dawna śledzą mój blog wiedzą że mam 2 lewe ręce do pieczenia i nie wiele u mnie zrobić...
A do tego mam piecyk na prąd także same wiecie jak jest
Gotowanie jest moim azylem ale pieczenie już nie ;(
Dlatego używam gotowym mas oraz ciast :)
I tak było tym razem :)
Na moje " ciasteczka " potrzebuje :
* 1 opakowanie ciasta francuskiego ( jest już wraz z papierem do pieczenia )
* 1 puszka ( u mnie pół ) masy gotowej firmy Helio ( dobra masa wraz z bakaliami )
* białko do posmarowania
Masa makowa w puszce "catering"
Masa makowa z bakaliami HELIO w 3,3 kg puszce to rozwiązanie idealne dla cateringu, cukierników i szefów kuchni. Jest to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli, czy innych deserów. Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję i charakteryzuje się tradycyjnym smakiem oraz naturalnym aromatem. Produkt zapewni dużą oszczędność czasu - nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi gotowe nadzienie do ciasta. Dodatkowym atutem produktu, jest to, że wypieki, w których zastosowano masę makową HELIO mogą być zamrażane.
Masy makowe HELIO są najczęściej wybieranymi produktami w swojej kategorii na polskim rynku. Wielokrotnie nagradzane były w prestiżowych konkursach konsumenckich i branżowych, w tym m.in. licznymi Złotymi Laurami Konsumenta, medalem Pani Domu, wyróżnieniami w konkursach Perła Rynku FMCG, czy Złoty Paragon. Zaufanie i rekomendacje Klientów zdobyły dzięki zastosowaniu tradycyjnej receptury, bez użycia konserwantów. Wyjątkowość zawdzięczają także połączeniu najwyższej jakości składników, dzięki czemu do masy nie trzeba dodawać już rodzynek, skórki pomarańczowej i miodu.
Wartość odżywcza | w 100g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 881kJ/ 207kcal |
Białko | 4,3g |
Węglowodany | 27,5g |
Tłuszcz | 8,9g |
Ciasto odwijam kroje na duże kwadraty daje masę łącze znów daje masę i robię takie jakby jajeczka
Smaruję białkiem i wkładam do rozgrzanego piekarnika na ok 15 min
( ja na oko piekę )
Efektu końcowego nie udało mi się zrobić gdyż mąż wyciągnął ciasteczka z piekarnika i zanim sobie przypominałam o fotce dla was to było już za późno ;p
( tu jeszcze podczas pieczenia po ok 10 min )
Także w sumie w 20 min mamy coś na słodko ;)
A wy robicie takie szybkie " ciasteczka " ?? :D
Smacznego ;*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz