FIRMA BIOGO !! :)
Hej Słoneczka :*
Dziś kilka słów o zdrowych przyprawach i makaronie bezglutenowym ; -)
Post będzie szybki bo Listopad zapowiada się u mnie w pracy intensywny ...Wiecie koniec roku itp więc pracodawcy szaleją z nerwów żeby zamknąć rok...Ale dobra wróćmy do sedna sprawy czyli do zdrowych przypraw
Dzięki firmie
W ramach współpracy mogłam wybrać sobie pare produktów do testowania.I wśród wyboru wybrałam przyprawy i makaron ;)
Nigdy nie jadałam rzeczy bez glutenowych ale od czasu do czasu można spróbować
Przyprawy dodawałam prawie do wszystkiego ;)
Ostatnio na talerz poszedł gulasz podany z makaronem
Makaron gotuje się ok 9 - 11 min po ugotowaniu jest dobrej sprężystej " kondycji " ma ładny żółty kolor
Podczas gotowania się nie rozkleja nie robi się paciara wręcz przeciwnie ;)
Makaron dobry ma normalny smak makaronu
Jeśli chodzi o przyprawy no to czosnek ok wyrazisty nie duża ilość wystarczy by nadać idealny zapach i smak
Jeśli chodzi o przyprawę do kurczaka to jest bardzo delikatna oj bardzo musiałam doprawiać vegetą / pieprzem by był smak ...
Duży plus za składniki
Kilka słów o przyprawach do kurczaka w proszku :
- BEZ KONSERWANTÓW
- BEZ WZMACNIACZY SMAKU
- BEZ GLUTAMINIANU SODU
- DOPRAWIANE TYLKO NATURALNYMI SKŁADNIKAMI
Składniki: przyprawy (pieprz czarny, papryka ostra, gorczyca, papryka, majeranek, kolendra, gałka muszkatołowa), warzywa suszone (czosnek, cebula), sól, cukier, mąka kukurydziana, regulator kwasowosci: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1107 kJ / 265 kcal
Tłuszcz: 5,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 25 g
Białko:12 g
Sól: 12,6 g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przykładowy sposób przyrządzania:
Kurczaka natrzeć przyprawa, zostawić w lodowce na ok. 1 godzinę, a następnie smażyć na oleju lub grillować do uzyskania odpowiedniej miękkości. Podawać z ziemniaczkami z grilla oraz z surówka.
Waga: 35 g
Składniki:
Czosnek granulowany naturalnie bezglutenowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1390 kJ / 332 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 24 g
Białko:17 g
Błonnik : 9,9 g
Sól: 0,065 g
Masa netto: 25 g
Okres przydatności do spożycia: 18 m-cy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 25 g
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgator: mono- i dwuglicerydy kwasów tłuszczowych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1566 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik : 2,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,03 g
Masa netto: 250 g
Okres przydatności do spożycia: 24 m-ce
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Sposób przygotowania:
100 g makaronu włóż do gotującej się lekko osolonej wody (2 litra), gotuj przez 9-11 minut, a następnie odcedź na sitku.
A wy próbujecie jeść jedzenie bezglutenowe ??
Dziękuje firmie za zaufanie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz