piątek, kwietnia 12, 2019

NATUMI Napój migdałowy bez dodatku cukrów bezglutenowy 1 l Bio

NATUMI Napój migdałowy bez dodatku cukrów bezglutenowy 1 l Bio





Hej Moje Słoneczka Kochane ! 

Dziś przychodzę do Was z napojem roślinnym o smaku migdałowym.
Zdrowy,pyszny napój.U nas poszedł cały na jeden raz.A mianowicie połowę użyłam do budyniu z nasion chia a połowę wypił mój mąż z drożdżówką.
Napój znajduję się w litrowym opakowaniu i kosztuję między 8 a 12 zł.Można go zamówić tu ---> NAPÓJ 





Skład takiego napoju to :

SKŁADNIKI woda, migdały *(4%), lecytyna słonecznikowa, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Niesłodzony napój migdałowy idealny dla całej rodziny. Jeżeli chcesz wzbogać swoje śniadanie, użyj go do przygotowywania wegańskich, słodkich i słonych potrawach. Jest to produkt w 100%..


Także jak widzicie skład super.Smak..Ciekawy taki ....hmm palonych  / podprażonych migdałów.Ciekawy dla mnie za mało słodki więc ja musiałam dodać sobie łyżkę miodu,mojemu mężowi smak odpowiadał.Fajny produkt dla wegan i dla osób co mają problemy z mlekiem.Także polecam w 100 % Bo jak widać napój ma wiele zastosowań,jest zdrowy i eko  ! Znacie ? Lubicie takie napoje ? 
PRODUCENT :
Niesłodzone napoje roślinne są aktualnie łatwo dostępne, dzięki czemu zrobiły się bardzo popularne. Przydają się przy tworzeniu wielu potraw, są idealne dla całej rodziny. Napój migdałowy bez dodatku cukrów bezglutenowy to kolejny w 100% roślinny produkt od firmy Natumi. Nie zawiera laktozy oraz cholesterolu, a jego skład opiera się tylko na kluczowych składnikach niezbędnych w czasie produkcji. Migdały, które są podstawą tego napoju, pochodzą z ekologicznych upraw. Dzięki temu klient ma gwarancję, że kupuje w pełni wartościowy produkt.



 
ZASTOSOWANIE

Napój z migdałów jest bardzo uniwersalny, dlatego może być użyty do przygotowywania wielu wegańskich, słodkich i słonych dań.

  • Z powodzeniem można go wykorzystać do szejków owocowo-warzywnych.
  • Jest polecany w przepisie na pudding z nasionami chia, gdyż świetnie komponuje się z ich smakiem.
  • Jeśli mamy ochotę na coś ciepłego do picia, to można go podgrzać razem z kurkumą, cynamonem i miodem.
  • Migdałowy napój odmienia smak budyniu jaglanego oraz zupy z pieczonego kalafiora.
  • Jeśli lubimy eksperymentować w kuchni, to warto go użyć podczas pieczenia babki drożdżowo-dyniowej.
ZALETY

Bezglutenowy napój roślinny Natumi powstaje z migdałów bardzo cenionych pod względem zawartości składników odżywczych. Dlatego ma bardzo korzystny wpływ na funkcjonowanie ludzkiego organizmu.

  • Migdały zawierają dużą ilość witaminy E.
  • Jest niskokaloryczny, jest więc przydatny dla osób na diecie.
  • Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają kontrolować poziom cholesterolu.
SKŁADNIKI

woda, migdały *(4%), lecytyna słonecznikowa, sól morska 
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna 99 kJ / 24 kcal
Tłuszcz: 2,1  g;
  • w tym kwasy nasycone: 0,2 g;
Węglowodany: 0,3 g;
  • w tym cukry: 0,1 g;
Błonnik: 0,5g;
Białko:  0,8g;
Sól: 0,7 g
 
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Wstrząsnąć przed użyciem. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz