Google

Polecam :)

POMAGAMY !!!

Pomagamy Adaś Tarnów

TOP LISTA BLOGÓW

Blogi

Tu też jestem ;)

20 maja 2016

Your Natural Side - 100 % biala glinka / 100 % naturalny olejek 😍

Your Natural Side - 100 % biala glinka / 100 % naturalny olejek 😍








O firmie

Marka Your Natural Side zrodziła się z pasji do naturalnych kosmetyków. Chcąc oferować klientom najwyższej jakości produkty, sięgnęliśmy po najbardziej rygorystyczny na rynku certyfikat ekologiczności- Soil Association Organic. Od 2014 roku nieustannie rozbudowujemy naszą ofertę, w której aktualnie znajdują się:
  • oleje kosmetyczne 100% – abisyński, arganowy, z arniki, awokado, babassu, z baobabu, z czarnuszki, jojoba, kokosowy, konopny, lniany, makadamia, marula, monoi, z opuncji figowej, z pestek dyni, z pestek malin, z pestek winogron, różany, rycynowy, ryżowy, ze słodkich migdałów, tamanu, z wiesiołka
  • masła naturalne – awokado, kakaowe, makadamia, shea
  • afrykańskie czarne mydło
  • wody kwiatowe (hydrolaty) – lawendowa, z kwiatów gorzkiej pomarańczy, różana, rumiankowa
  • glinki – biała, czerwona, zielona, żółta
  • serum – witamina E

 
Hej Słoneczka :* 



Dzis Wam przedstawie 2 naturalne produkty jednej firmy  
 
Your Natural Side 

Produkty dostałam podczas spotkania blogerek w Rzezawie






A wiec tak co go glinek to mam już duże doświadczenie ale przeważnie gościła u mnie szara glinka
Tym razem było inaczej gdyż zawitała biała
Glinka była w naturalnym proszku i można było ja stosować na 2,sposoby
Pierwsza to wsypać do wanny a drugi to dodać ulubionego olejku i wody np różanej odczekać parę minut i nałożyć na buzie lub ciało
ja ja dodawałam do wanny i szybko poszła ...ok 4 /5 kąpieli i po glince :-( 







Czy zauważyłam jakaś różnice ? 


Na pewno skora była odżywiona nabrała kolorytu oraz stała się bardziej napięta
Glinka zapachu nie ma także spokojnie można ja łączyć z zelami do kąpieli lub tez balsamami po kąpieli





Co do olejku to używałam do włosów na suche końcówki
Olejek ma kolor odstraszający bo taki zgniły zielony ale działa
Poprawił mi rozdwojone końcówki


Dwa razy tez go użyłam do kąpieli ( kilka kropel ) lekko wodę barwił i zostawał tłusty osad na wannie...ale można go bez problemu zmyć


Teraz kilka slow od producent......




Glinka Biała

Idealna do pielęgnacji:biała
  • skóry suchej i delikatnej
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • wymagającej regeneracji i odżywienia
Działanie:
  • zabliźniające i ściągające
  • nawilżające, rewitalizujące i poprawiające kondycję skóry
  • zwężające pory, odświeżające, oczyszczające, złuszczające
  • odżywiające i wygładzające
  • przeciwzmarszczkowe
Skład mineralny:
  • Krzemionka (SiO2) 66,00%
  • Tlenek glinu (Al2O3) 23,50%
  • Tlenek żelaza (Fe2O3) 0,80%
  • Tlenek potasu (K2O) + tlenek sodu (Na2O) 0,50%
  • Tlenek magnezu (MgO) 0,30%
  • Tlenek wapnia (CaO)+ tlenek tytanu (TiO2) 0,50%
Specyfikacja produktu:
  • Nazwa surowca wg. INCI: Kaolin; (Glinka biała)
  • Kraj pochodzenia: Francja
  • Postać: biały proszek o neutralnym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej
  • Trwałość: podana na opakowaniu
Dostępne opakowania:
  • 50g pojemnik
  • 100g pojemnik
Ciekawostki:
  • Glinka biała kaolin zwana jest również porcelanową albo chińską. Jej nazwa pochodzi od chińskiej góry Gaoling, gdzie rzekomo pierwszy raz wydobyto kaolin


Olej z Pestek Jeżyn nierafinowany

 Idealny do pielęgnacji:
  • skóry problemowej, łojotokowej
  • naczynkowej, z przebarwieniami
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • wrażliwej, skłonnej do alergii
  • delikatnej skóry okolic oczu
Działanie:
  • regenerujące i rozjaśniające – duża zawartość witaminy C oraz beta-karotenu wspomaga procesy regeneracji skóry, włosów i paznokci. Uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu tzw. „pajączków”. Niweluje przebarwienia skórne, widocznie rozjaśnia cerę a także blizny trądzikowe. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Polecany do pielęgnacji włosów farbowanych, które chroni przed utratą koloru
  • nawilżające –  zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy i linolenowy), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy  rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną. Dodatkowo olej ten zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających
  • przeciwzapalne –  olej z pestek jeżyn uzupełnia niedobór kwasu linolowego, który jest odpowiedzialny za prawidłową gospodarkę lipidami. Dzięki czemu zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych i powstawaniu zaskórników. Fitosterole działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Polecany do pielęgnacji cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Działa normalizująco i ściągająco. Łagodzi zmiany trądzikowe nawet najbardziej wrażliwej skóry
  • przeciwstarzeniowe –  nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, beta-tokoferolu i bardziej unikalnego gamma-tokoferolu, wspomagają produkcję kolagenu i elastyny, regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki
  • łagodzące– olej ten łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią, a także  chorobowe stany zapalne (np. łuszczyca, egzema AZS). Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk
Specyfikacja produktu:
  • Nazwa surowca wg. INCI: Blackberry Seed Oil; (Olej z pestek jeżyn nierafinowany 100%)
  • Kraj pochodzenia: UK
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu
Dostępne opakowania:
  • 10ml pipeta
  • 30ml zakrętka
Ciekawostki:
  • Olej z pestek jeżyn powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion jeżyny wąskolistnej
  • Jeżyna (Rubus laciniatus) jest to krzew z rodziny różowatych o charakterystycznych, smacznych owocach jagodowych barwy ciemnofioletowej do czarnej.  Występujący powszechnie w Europie oraz Ameryce Północnej
  • Owoce jeżyny od wieków uważane były za cenny lek w przypadkach niewydolności krążenia, a także zaparć





Powiem szczerze z obu produktów jestem zadowolona bo widać lekkie efekty


Polecam i daje 5 / 5


Cena olejku około 20 zł

Cena glinki około 12 zł

A Wy jak podchodzicie do sprawy naturalnych glinek / olejków ??




Zapraszam na stronę producenta




Pozdrawiamy E & P 😃