sobota, grudnia 17, 2022

Produkty dla ciała i ducha - Vege sklep Światło / RECENZJA / PREZENT / REKLAMA / SPOTKANIE BLOGEREK

Produkty dla ciała i ducha - Vege sklep Światło







Witajcie Kochani ;) 

Jak wiecie za kilka dni będzie spotkanie blogerek , a że większość paczek zorganizowałam sama i zaczęłam testy dużo wcześniej to dziś przychodzę do Was z pierwszą recenzją :) 

Dziś pochodzę do Was z bardzo ciekawą jak dla mnie recenzją . Firma Światło  podarowała  różne produkty . Tylko tak wyszło że niektóre produkty miały termin przed spotkaniem blogerek gdyż są to produkty niepasteryzowane robione na świeżo . Więc musiałam rozłożyć to jakoś . I na licytacje pojechał zestaw który miał dość długi termin , oraz dwie osobne pasty . A ja i Renata z bloga = OCZAMI RENATY  testowaliśmy kefir , majonez oraz " ser " z migdałów. Renata miała okazje to poznać tylko dlatego że jest z Tarnowa . 

Także przed spotkaniem wrzucam Wam recenzję produktów :) 


FEsTA w oliwie z chili opiszę ten smak bo inne różnią się tylko oliwą i smakiem z oliwy . Jeśli chodzi o chili to i sera z migdałów to tu totalne zaskoczenie , nigdy jak do tej pory nie jadłam " sera " z migdałów ! tak dobrze czytacie . Na początku trochu sceptycznie podchodziłam do tego , ale po otwarciu miło się zaskoczyłam . " SER " jest genialny ! świetnie się sprawdził w bardzo prostej sałatce z zielonymi młodymi liśćmi  , burakami gotowanymi , orzechy i ten właśnie " ser " . Polałam to wszystko tą oliwą z opakowania ( miałam wersje ostrą ) Nadało to mega charakter sałatki. Warto dodać że oliwa która jest w słoiku nadaje się też do pieczenia , smażenia czy duszenia mięsa czy innych produktów. Dla osób które nie mogą jeść nabiału polecam w 100 % . Ale nie tylko dla vege , uważam  że ten produkt jest dla każdego . Osobiście polecam w 100 %  . Miałam też okazje testować smak w oliwie z oliwek z ziołami oraz w solance . Każdy " ser " albo jak ktoś woli kostka migdałowa wygląda tak samo , tylko ma inną zalewę . Super się to sprawdza bo każda zalewa daje inny posmak tej kostce migdałowej . Fajnie też się sprawdzą np do smarowania chleba bo są bardzo miękkie . 

FEsTA to roślinny "ser" stworzony z migdałów. Miękkie, o kremowej konsystencji kosteczki zalane oliwą. Dodatek płatków wędzonej papryki, chili i czosnku nadaje ostrości i podkreśla walory smakowe sera. Dzięki feście, wszyscy miłośnicy kuchni greckiej będą mogli cieszyć się jej roślinnym wydaniem.

PSTRYK

  • Reguluje pracę jelit
  • Wzmocni odporność Twojego organizmu
  • Źródło dobrych tłuszczów (nienasycone kwasy tłuszczowe)
  • Dostarczy potasu, cynku, manganu i witaminy E

Z czym jeść Festę?

Polecamy do: sałatek, zapiekanek, kanapek, focaccii, a zalewa urozmaici każdą potrawę. 

Mieszanka oliwy i oleju rzepakowego, w której pływają kostki FEsTY idealnie nadaje się do smażenia. Oliwa z oliwek ma wysoki punkt dymienia (co zapobiega rozpadowi na tłuszcz i glicelor). Zawiera także substancje przeciwutleniające, dzięki którym przy smażeniu nie dojdzie do powstawania substancji szkodliwych. Badania z udziałem oleju rzepakowego przy smażeniu nie wykazały żadnych negatywnych zmian. 

To wszystko sprawia, że FEsTA jest produktem uniwersalnym. Możesz ją zapiec, rozsmarować na kanapce a zalewę wykorzystać do smażenia. 

TUTAJ znajdziecie przepis na wegańską focaccię z użyciem festy z chili.






Rzucamy trochę światła!

Wegański substytut sera feta o kremowej konsystencji z lekko słonym posmakiem, który nadaje solanka. Głównym składnikiem FEsTY są migdały, które dostarczają porcję zdrowych tłuszczów, potasu, cynku, manganu i witaminy E. Dzięki procesowi fermentacji FeSTA reguluje pracę jelit i wspiera układ odpornościowy. Zrobiony z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów i zagęszczaczy. Zawiera żywe kultury bakterii.

Skład: migdały, napój migdałowy*, mleczko kokosowe**, woda, sól kłodawska, agar, żywe kultury bakterii, zalewa: olej rzepakowy, oliwa, płatki czosnku, płatki chili, płatki wędzonej papryki, sól kłodawska.*woda, migdał 3%, emulgator lecytyny ze słonecznika, sól morska. ** ekstrakt kokosowy 85%, woda. *Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.

Kokofir - kolejny bardzo ciekawy produkt który zaskoczył mnie i mojego męża. Kocham wszystko co kokosowe ale nie jestem fanką kefiru. A tu miałam takie połączenie kokos plus kefir . I powiem Wam , że ten smak to strzał w 10 - tkę . Bardzo dobry na kaca. Ma idealny skład, krótki i bardzo naturalny . Kefir fajnie smakuje na zimno . Coś bardzo dobrego. Smakuje mocno kokosowo , ale też orzeźwiająco. Myślę że jest to idealny produkt na lato jak są upały . Będę wracać do niego .

Wegański kefir.

Ten roślinny kefir jest naturalnym probiotykiem. Stworzony na bazie mleczka kokosowego oraz żywych kultur bakterii. Cierpki i zarazem aksamitny w smaku jak prawdziwy kefir.

PSTRYK

  • Wzmacnia układ odpornościowy dzięki kulturom bakterii 
  • Oczyszcza i reguluje pracę jelit!
  • Jest źródłem dobrych tłuszczów (zwłaszcza dla sportowców)
  • Zawiera tryptofan, który stymuluje organizm do produkcji hormonu szczęścia
  • Odpowiedni dla dzieci

Z czym jeść Kokofir?

Polecamy do: granoli lub płatków śniadaniowych, do deserów, lodów, sałaty lodowej, do chłodników i zup, do picia.

Wreszcie miłośnicy tradycyjnych kefirów mogą odetchnąć z ulgą. Prezentujemy delikatny, lekko cierpki z odrobiną słodyczy, roślinny napój kefirowy. Prawdziwy smak kefiru zawdzięczamy grzybkom tybetańskim inaczej zwanymi ziarnami kefiru, które w połączeniu z mleczkiem kokosowym dają nam ten niezapomniany i unikatowy smak. 

Rzucamy trochę światła!

Kokofir to naturalny probiotk. Dlaczego? Bo zawiera żywe kultury bakterii, które wzbogacają florę bakteryjną układu pokarmowego. Wspomagają również wchłanianie witamin K, B1, B6, B12 czy kwasu foliowego. Warto wspomnieć, o mleczku kokosowym, którego kwasy tłuszczowe są dobrze przyswajalne. Energia z tłuszczów średnio łańcuchowych (MCT) jest wykorzystywana przez organizm w pierwszej kolejności, dlatego trudniej o to by odłożyła się w zapasowej tkance tłuszczowej. 

Skład: mleczko kokosowe*,żywe kultury drożdży i bakterii kefirowych.*(ekstrakt kokosowy, woda) *Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.

MAJONEZ ROŚLINY Z SOLĄ KALA NAMAK - To jest odkrycie ! Majonez po otwarciu jest bardzo puszysty , wygląda trochu jak ubita śmietana. Smak ma taki bardziej śmietankowy z solą ( nie trzeba solić dodatkowo dania ) . Majonez fajnie smakuje , dość śmietankowo lekko słono .Dobrze się nakłada na produkty . U nas były to jajka . A to że majonez ma konsystencje jak chmurka daje dodatkowy efekt wizualny . Nam smakuje


Roślinny? Tak. A do tego równie kremowy, co klasyczny majonez. Cóż tu dużo pisać. Ten gęsty sos jest produktem must have do wszelkiego rodzaju dań mięsnych, bezmięsnych czy przystawek. Klasyczny, gładki, o lekkiej konsystencji dopełni walory smakowe każdej potrawy. Ten wegański majonez uzależnił już niejednego smakosza. Uwielbiają go nie tylko weganie.

PSTRYK

  • Nie zawiera cholesterolu
  • Jest źródłem kwasów omega
  • Pozytywnie wpływa na serce, nerki i układ krwionośny
  • Może dobrze wpłynąć na kondycję skóry i oczu


Z czym jeść majonez wegański?

Szczególnie polecamy go do warzyw, serów, kanapek, do frytek z batatów czy ziemniaków. Tak dla jasności - ten majonez pasuje do wszystkiego. Możesz również użyć go jako bazy do dressingów lub sosów. 

Rzucamy trochę światła!

Szeroko stosowana w Azji Południowej, czarna sól Kala Namak w naszej kuchni znalazła miejsce jako zamiennik jajka w majonezie. Ta kamienna sól składa się przede wszystkim z chlorku sodu, niewielkiej ilości siarczanu sodu i siarczku żelaza, ale to dzięki siarkowodorowi wyczuwamy jajeczną nutę w tej przyprawie.

Jak zrobić wegański majonez?

Kluczem są odpowiednie proporcje. Wybieramy dobrej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia i odpowiedni napój sojowy (ważne, aby nie był dosładzany). Zaczynamy od zmiksowania mleka z wszystkimi przyprawami. Następnie przy pomocy silnego blendera ubijamy wegański majonez stopniowo dodając do mleka olej rzepakowy. Odpowiedni czas ubijania i proporcje składników sprawiają, że nasz majonez roślinny jest puszysty, pyszny i uzależniający (nawet zatwardziałych majonezożerców :)).


Bardzo dziękuje firmie ŚWIATŁO za mega fajna i zdrową przesyłkę .

Jeśli jesteście ciekawi nowych smaków , czegoś oryginalnego ,nowego to koniecznie wejdzie na stronę firmy , gdyż firma ma fajne i smaczne rzeczy w swojej ofercie :)

FIRMA / SKLEP ŚWIATŁO 


-----


PREZENT
SPOTKANIE BLOGEREK
RECEZNJA 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz